Reacties deelnemers


11 november 2002

Goed dat er alsnog een persbericht is uitgegaan. Nu weet ik wat ik miste tijdens de conferentie. Een groep die zich bezig hield met de pers. Een prachtige foto van een volle zaal zou meegestuurd kunnen worden met een persbericht dat tijdens de conferentie verstuurd zou kunnen worden. Een leerpunt voor ons.

9 november 2002

Overigens nog van harte gefeliciteerd met de geslaagde conferentie van Earn. Het is lang geleden dat ik in vrijheid kon spreken. Ik heb nog nooit een bijeenkomst van de vakbond bijgewoond waar ik zo zonder angstig te zijn vrijuit kon spreken. Misschien moeten we meer van dit soort besloten bijeenkomsten organiseren. Alleen zo krijg je de onderste steen uit de kan, zodat je weet waarvoor er meer actie gevoerd moet worden. Ik kom teveel mensen tegenin mijn omgeving die zeker weten vanwege discriminatie gefrustreerd, getraumatiseerd en gesneuveld zijn. ik hoop dat Earn in staat is juist voor die belangen op te komen. Ik ben nu ruim 28 jaar lid van de bond. Ik wil niet zeggen dat ze niets doen, maar net zo lang als ik lid ben is er nog racisme op de werkvloer. Dus hoop ik dat Earn zijn beloften waar zal maken.

Van secretariaat Doelgroepen AbvaKabo 6 november 2002
Proficiat! Ik heb heel veel complimenten binnen gekregen over de EARN Conferentie. Het was zeer geslaagd zo te horen. Bij deze mijn complimenten.

6 november 2002
Beste Kenneth en overige leden van Earn,
Allereerst wil ik jullie van harte feliciteren met de conferentie. Met het oprichten van een eigen Zwart beraad door EARN kan ik me helemaal in vinden. Vinden omdat de attitude niet helemaal op ons (nog) is gericht. We mogen wat kruimels als de cake reeds verdeeld is. Er is nu een tendens merk ik dat niet meer van belang is wat zwarte mensen bijdragen aan de samenleving; alles is geconcentreerd op problemen, alsof wij de problemen zijn van Europa en het ander Westers continent.Ik kijk vol verwachting uit naar het werkplan van het Beraad. Ik ben content dat ook de VN en NGO Draft een plek krijgen binnen EARN en de overige netwerkrelaties. Immers eendracht maakt macht. Letten jullie er wel op dat er nog meer paragrafen belangrijk zijn vanuit perspectief van de vakbond.Vanwege de overige etnisch culturele deelnemers (ook zwart dus) is het ook belangrijk om paragrafen zoals Migrantworkers te adopteren. Ook paragraaf gender.
Okay, ik ben met trots vervuld

6 november 2002

Ik wil je hiermee bedanken, voor de manier hoe je alles hebt aangepakt. Ik heb het zeker gewaardeerd. Ik vind, dat je goed bezig bent met EARN. [...] Al met al, was een zeer geslaagde conferentie. Ik vond het jammer dat de tijd zo snel ging. Een ding weet ik zeker, ik word lid van EARN.

5 november 2002
[...] Niettemin wil ik even een mailtje sturen om te zeggen dat jullie geweldig zijn. Mede door jullie grote aanhoudende inzet is het gelukt een start te maken met ARNI (= Anti Racisme Netwerk Internationaal).
Nu op naar succesvolle resulstaten van ARNI !!!

5 november 2002
Ik hoop dat je wat heb kunnen uitrusten. Het is best zwaar, de organisatie van zo een conferentie! Ik vond het zeer goed en met een resultaat dat we goed vooruit kunnen.

5 november 2002
Beste, Waarde, Lieve Earn leden, Jan and especially the driving force Kenneth,
De conferentie was een groot succes. Zowel organisatorisch als inhoudelijk. Mijn complimenten. Goede informatie waar ik tenminste iets mee kan.Thank, thank, thank.

5 november 2002
Hoi vriendelijke vriend Kenneth,
Hoe is het met je alles goed hoop ik. Het was een voortreffelijke conferentie wat je had georganiseerd, bedank hiervoor nogmaals.

4 november 2002
Beste Kenneth,
Het afscheid was abrupt. Nietemin conferentie als zeer zeer positief ervaren. Heb een aantal statements dat nadere uitwerking verdiend meegenomen. Ik kan me goed voorstellen dat het een en ander nog uitgewisseld is na mijn vertrek. Is het mogelijk dit op te sturen. Verder vond ik jouw rol gedurende de sessies erg inspirend en ben je erg dankbaar dat je alle tegenwerking trotseert om iets goeds neer te zetten want jouw rol is geen gemakkelijke. Verder het gevoel dat wij als zwarten participanten van vakorganisaties een goede Europese start hebben gemaakt door deze Conferentie. De rol van hoofdsprekers, panelleden, begeleiders workshop en al de andere aanwezigen was deskundig/zeer inspirerend/kritisch en toekomstgericht. Mijn eigen rol in de workshops was in ieder geval een goede voor wat betreft eigen voorbeelden van institutioneel racisme en wat er tegen te doen.
MIJN DANK!!!!

3 november 2002
Beste Earn-leden, Kenneth,
Mijn complimenten!
De conferentie is geslaagd.
Op de vraag van Roger Mc Kenzie: "hoe de boodschap kon worden overgebracht naar andere werknemers/zelforganisaties", is mijn antwoord: In Lelystad heb ik te maken met verschillende zelforganisaties(Marokkaanse, Turkse en Antilliaanse); ik zal hen verslag doen van deze conferentie en hen verwijzen naar de EARN website.
Voor het overige mogen jullie altijd een beroep op mij doen. Ik zal ondanks mijn drukke werkzaamheden proberen zo actief en goed mogelijk te helpen.

3 november 2002
Beste Kenneth,
Helaas kon ik niet aanwezig zijn. Ik wil jou en alle anderen een hele goede conferentie wensen, met een hele goede uitkomst!
Wil je mijn hartelijke groeten overbrengen aan allen, met name de TUC vrienden.
Je weet dat ik jullie support, maar ik heb weinig tijd en moet mezelf ook in acht nemen. Hoop dat jullie dat begrijpen.
Tot ziens!!!!

Comments