Publicaties‎ > ‎

Nee tegen overleg FNV - PVV

Nee tegen overleg FNV - PVV

P E R S B E R  IC  H T

Zwarte kaderleden dreigen met opzeggen lidmaatschap FNV

Zwarte kaderleden van verschillende FNV-bonden hebben met afschuw gereageerd op de berichtgeving in de media dat de FNV wil gaan praten met PVV-voorman Wilders. "Natuurlijk zijn de AOW-acties belangrijk, zegt EARN-coördinator Kenneth Cuvalay, “maar niks rechtvaardigt het in gesprek gaan met een partij die haat predikt jegens bevolkingsgroepen en segregatie in de hand werkt.


De PVV maakt de positie van zwarte werknemers op de werkvloer al moeilijk genoeg. We verwachten juist van onze bonden dat zij een tegengeluid laten horen tegen de niet aflatende stroom tendentieuze berichten die Wilders het land instuurt. Veel mensen mogen er dan misschien doorheen prikken, het zet wel degelijk de toon bij veel bedrijven en organisaties dat racisme en discriminatie okay is. Onze achterban heeft daar veel last van."

EARN ziet het opzeggen van het lidmaatschap niet als het allereerste middel om hun woorden kracht bij te zetten. Cuvalay: "Ons beleid is altijd in dialoog te blijven. Maar op een gegeven moment is er een grens bereikt en zullen we niet aarzelen onze achterban op te roepen hun lidmaatschap op te zeggen en iedereen in hun omgeving te vragen hetzelfde te doen. Als Jongerius wil praten met de duivel en zijn oude moer is dat haar zaak, maar dat is niet de FNV waar wij lid van willen zijn.”


////////////////////////////////////////////

NOOT VOOR DE REDACTIE
Voor vragen kunt u zich richten tot de coördinator van EARN, de heer Kenneth Cuvalay, tel. 06-2223 1842, e-mail fnv.earn@gmail.com

EARN is een EARN is een beweging van zwarte kaderleden van verschillende FNV-bonden die zich inzet voor het bestrijden van institutioneel racisme op de arbeidsmarkt. Zij werkt hierbij nauw samen met zwarte kaderleden van andere Europese vakbonden.

De woorden zwart/wit worden door EARN gebruikt als politieke termen, ze verwijzen niet exclusief naar huidskleur.


--
Europees Anti-Racisme Netwerk (EARN)
kaderwerkgroep FNV-bonden
Tel. 06-2223 1842
Fax 013-544 3547
E-mail fnv.earn@gmail.com
Website www.earnkaderledenfnvbonden.org

Geplaatst 12 oktober 2009


Comments